Wim

/Wim
Wim2018-11-26T09:23:12+00:00

Wim De Cock

 

Wim De Cock studeerde altviool aan het Lemmensinstituut in de klas van Marc Tooten. Hij werd laureaat altviool en meester in de kamermuziek met grootste onderscheiding. Tevens behaalde hij het hoger diploma altviool met grote onderscheiding.

Als freelance altviolist is Wim actief in verschillende orkesten. Hij is momenteel aanvoerder in de European Philharmonia en het Kamerorkest Vlaanderen. Hij was jaren vaste altviolist van het Ballet Van Vlaanderen, aanvoerder van het orkest “La Passione” . Naast orkestmuzikant is Wim ook actief op kamermuziekgebied. Hij is vast lid van SAFH4 en De Cock².

In 1996 startte hij de opleiding tot leraar Suzuki-methode en richtte in 2008 zijn eigen altvioolschool “Altelier” op. Op 10 jaar tijd heeft hij deze unieke groep uitgebouwd tot een begrip in Europa waarin momenteel een 60-tal leerlingen altviool zitten. Als altvioolleerkracht is hij sinds 1994 verbonden aan de stedelijke academie voor muziek, woord en dans te Lier.

ALTELIER staat voor

• individuele lessen, groepslessen en ouderlessen
• volgens de moedertaalmethode: ‘elk kind kan altviool leren spelen’
• ritmeklasjes en een creatieve notenleermethode AMusEd
• doorstroommogelijkheden naar de muziekacademie van Lier
• concertpodia, zowel in groep als individueel
• buitenlandse zomerstage

Kom eens kijken!

Elke zaterdagvoormiddag van de schoolkalender kunnen kinderen met hun ouders een kijkje komen nemen in OC Den Bril te Lier. Nieuwe groepjes starten jaarlijks. Vrijblijvende inschrijving op de wachtlijst.Onder leiding van: Wim De Cock en peterschap van Marc Tooten en Leo De Neve.