Altelier ging van vrijdag 21 juli tem vrijdag 28 juli op stage te Sleen

Hieronder een verslag van de plaatselijke reporter


Methode

De altviool lessen worden gegeven volgens de moedertaalmethode. De ongedwongen en speelse manier waarop een kind zijn of haar moedertaal leert door naar de ouders te luisteren en hen te imiteren staat model voor deze methode. Zo kan ieder kind op jonge leeftijd muziek maken.
Door het veelvuldig luisteren naar eenvoudige liedjes leren ze deze muziek op hun instrument na te spelen.Door dagelijks spelenderwijs altviool te oefenen, verwerven de kinderen als vanzelf een werkhouding en discipline die hen in het latere leven zeer waardevol zal blijken.

Lessenpakket

Vanaf 4 jaar kunnen kleuters op een plezierige manier altviool leren spelen.Wekelijks organiseert Altelier een aantal lessen waarin de specifieke altviooltechnieken en muzikale vaardigheden aangebracht worden.
Altelier biedt: ♦ Individuele lessen ♦ Ervaren, gediplomeerde docenten ♦ Groepslessen en Concertpodia ♦ Mogelijkheid tot het huren van een altviool ♦ Ouderlessen ♦ Ritmeklassen op een speelse wijze ♦ Creatieve notenleermethode® ♦ Doorstroommogelijkheden naar de muziekacademie van Lier