PROBI+

 Ontstaan

Probi+ is een product ontwikkeld door Hoeve De Ploeg na participatie in een project van de Hogeschool van Gent.

De uitgangsbasis bij dit project was het bekomen van een product dat minstens 10 miljoen bacteriën per mililiter telt bij inname. Voor de telling van deze bacteriën is door de Hogeschool gespecialiseerd materiaal aangekocht.

Wij zijn uitermate blij u een product te kunnen aanbieden waarvan reeds velen de positieve effecten mochten ervaren.

Werking

probi Probi+ bevat 4 levende bacteriën, die elk hun eigen rol vervullen. Het aangepast productieproces levert enorme aantallen op die bij inname het maagdarmkanaal “veroveren”.

Probi+ werkt niet alleen bij mensen, maar heeft ook reeds zijn werking bewezen bij dieren. Ondertussen krijgen veel honden, katten, kippen, kalveren… hun dagelijkse portie.

Een echte gebruiksaanwijzing bestaat er niet. Toch leert de ervaring ons dat men in het begin best een halve liter op 1 tot 3 dagen inneemt. Afhankelijk van persoon tot persoon kan dit daarna terugvallen tot een halve liter per week.

 

Deskundige uitleg

 Probiotica zijn nuttige, weldadige bacteriën die diverse positieve effecten hebben op de gezondheid door een verbetering van de darmflora. Het zijn levende bacteriën die via specifieke zuivelproducten het maagdarmkanaal levend kunnen bereiken. Dit houdt in dat de bacteriën in ieder geval bestand moeten zijn tegen maagzuur, pancreassappen en galzouten, onder anaërobe condities kunnen groeien en geen ziekmakende eigenschappen mogen bezitten.

Last van een opgeblazen gevoel?

Slechte voedingsgewoontes, gechloreerd drinkwater, stress, ziekte, het gebruik van antibiotica kunnen het maagdarmkanaal uit evenwicht brengen door goede bacteriën te vernietigen en slechte te vermenigvuldigen.

Wanneer er teveel slechte bacteriën zijn kunnen zich problemen voordoen zoals gasvorming, opgeblazen gevoel, constipatie… Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat er steeds voldoende goede bacteriën in de darm zijn.

Helende effecten

 De positieve eigenschappen die worden toegeschreven aan probiotica zijn onder andere:

– verbeteren van de stoelgang

– bevorderen van de spijsvertering

– natuurlijke weerstand ondersteunen

– helpen bij de aanmaak van vitaminen

– werkt cholesterol verlagend

Op langere termijn kan het ook helpen tegen acné, aambeien, slechte adem, allergieën, darminfecties (vb.: ziekte van Crohn)… Het is ook een aanrader voor zwangere vrouwen want het bevordert ook een gezonde darmflora bij de baby.

Voor meer informatie kan u een mailtje sturen naar de.ploeg1@telenet.be of kom gerust eens langs voor een persoonlijke uitleg.